9.11.2023

Tum Mektuplar

Yaşasın Cumhuriyet!

Sevgili Dostlarım, Ekim ayını gerek topluma hizmet faaliyetlerimiz gerekse de Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlamaları ile çok yoğun bir o kadar da mutlu ve gururlu şekilde geçirdik. Bir önceki mektubumda da belirttiğim gibi Kulübümüzün 55. ve Cumhuriyetimizin 100. yılında kulübümüzün Başkanlık Kolyesini taşıyor olmak çok güzel bir sorumluluk ve büyük bir gurur.

Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümünde ilk kutlamamızı 21 Ekim Cumartesi günü Adana ve Osmaniye’de kurulu 9 Rotary Kulübü’nün düzenlediği Adana Rotary 100. Yıl Cumhuriyet Balosu ile görkemli bir şekilde yaptık. Kulüp Başkanları Vals Gösterisi, Zeybek Gösterisi, 100. Yıl için hazırlanan video sunuları, marşlar eşliğinde pasta kesimi ve Alice Konseri ile çok coşkulu bir balo yaşadık.

Takip eden hafta 26 Ekim Perşembe günü gerçekleştirdiğimiz olağan toplantımızda ise Onursal Üyemiz Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk – Kurucu Felsefenin Evrimi” başlıklı konuşması ile bizlere Cumhuriyetimizin ne kadar derin felsefi temelleri olduğunu ve bu temellerin Atatürk’ün dehası ile nasıl hayata geçtiğini anlattı. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bu sunu için Yusuf Ziya Halefoğlu dostumuza bir kez daha teşekkür ediyorum. 27 Ekim Cuma günü Rana ile birlikte Ankara’ya doğru yola çıktık. O akşam Ankara Emek Rotary Kulübü’nün organizasyonu ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının 100. Yıl Cumhuriyet Konserine katıldık. Son derece görkemli ve coşkulu bir şeklide gerçekleşen bu tarihi konserde çeşitli şehirlerden gelen Rotaryen dostlarımız ve Guvernörümüz Teoman Kaynar ve Merve ile beraber olduk.

28 Ekim Cumartesi günü 2430. Bölge Rotaryenleri olarak Ata’mızın huzurundaydık. Cumhuriyetimizin 100. Yılında bize bu Cumhuriyeti emanet eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükran ve saygılarımızı sunduk. Anıtkabir Ziyaretimize bölgemizi ziyaret eden Uzun Dönem Değişim Öğrencilerinin de eşlik etmesi bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı oldu.

28 Ekim Akşamı Ankara’da 2430. Bölge 100. Yıl Cumhuriyet Balosuna katıldık. Baloda Adana Rotary Kulübünü Guvernör Yardımcısı GDB Kemal Attila, Bölge Komite Başkanı GDB Alpay Sezgin ve Nurzen ile beraber toplam 5 kişi ile temsil ettik. Son derece coşkulu geçen bu baloda da Adana Rotary Kulüpleri Başkanları olarak, büyük beğeni toplayan Vals Gösterimizi sunduk.

Dostlarım, son yıllarda “Madde Bağımlılığı” ülkemizde giderek artan bir sorun haline gelmiş bulunuyor. Biz de Adana Rotary Kulübü olarak bu sorun ile mücadele etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Hatırlayacağınız gibi daha önce “En İyi Narkotik Annedir” eğitim toplantısı düzenlemiştik. Geçen hafta ise “Madde Bağımlılığı” konusunda farkındalık yaratmak ve bu konuda aile içi iletişimin önemini vurgulamak amacıyla sevgili Sabri Yurdakul dostumuz tarafından hazırlanan bilgilendirme videosunu Adana Rotary Kulübü sosyal medya hesapları ve web sitesinde yayınladık.

Büyük beğeni ve takdir toplayan bu video 2430. Bölge sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Sabri dostumuza bu güzel video için çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz 5 Kasım’ın içinde olduğu hafta Interact Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu sene Interact Haftasında Adana Interact Kulübü ile Ata’ya Saygı Yürüyüşü ve Düziçi Köy Enstitüsü Müze Gezisine katıldık. 5 Kasım Pazar günü Osmaniye Rotary Kulübünün Düziçi Dumanlı Yaylasında düzenlediği Ata’ya Saygı yürüyüşüne Adana Rotary Kulübü ve Adana Interact Kulübü beraber katılım gösterdik. Osmaniye, Çukurova, Taşköprü ve Anatolia Rotary Kulüplerinden yürüyüşe katılan dostlarımızla beraber sonbaharın güzelliklerini doyasıya yaşadığımız keyifli bir doğa yürüyüşü yaptık. Yürüyüşün ardından hep beraber Düziçi Köy Enstitüsü kampüsünde bulunan müzeyi gezdik. Yürüyüş ne Müze Gezisine Kulübümüzden GDB Fehmi ve Hatice Çubukçu, Özgür ve Rana Yaycıoğlu, Adana Interact Kulübünden ise Asya Çam ve Gizel Yaycıoğlu olmak üzere 6 kişi katıldık. Köy Enstitüsü gezisi Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yapılan büyük Türk Aydınlanma Devriminin köşe taşlarından biri olan Köy Enstitülerinin ne kadar büyük ve değerli bir atılım olduğunu iliklerimize kadar hissetmemizi sağladı. Diğer yandan da kampüste bulunan ve bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş olan diğer binaları görmek içimizin burulmasına neden oldu. Osmaniye Rotary Kulübü Dönem Başkanı Adem Kıdık ve Kulüp üyelerine bu güzel organizasyon için çok teşekkür ediyorum. Bu sene ikincisi düzenlenen Ata’ya Saygı Yürüyüşünün geleneksel hale gelmesi arzusuna ben de yürekten katılıyorum. Bu dönem Malta Gezimizden sonra ikinci Yurtdışı Gezimizi 19 - 22 Nisan 2024 tarihlerinde Atina’ya yapacağız. Lezzetli mezeleri, güzel müziği ve zengin kültürü ile Atina’da hep birlikte keyifli bir gezi daha geçirmeyi diliyoruz.

Sözlerimi “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek sevgi ve saygı dileklerimle sonlandırıyorum.