9.05.2024

Tum Mektuplar

Sevgili Dostlarım,

Nisan ayı da kulübümüz için dolu dolu geçen bir ay oldu. Hatırlayacağınız üzere dönemimizin başlarında yurtdışı gezimizi Malta’ya gerçekleştirmiştik. Daha sonra Uğur Paksoy & Rengin Ocakbaşı Grubunun düzenlediği İstanbul Kültür, Arkeoloji ve Lezzet gezimizi yaptık. Her iki gezide de müthiş keyifli anılarla evimize döndük. Geçen ay ise dönemimizin ikinci yurtdışı gezisini 19-22 Nisan tarihleri arasında Atina’ya gerçekleştirdik. Tarih, kültür ve eğlence dolu bu gezide ilk defa kulüp gezisine katılan genç üyelerimiz, kıdemli üyelerimiz, aile fertlerimiz ve misafirlerimiz hep birlikte dostluklarımızı pekiştirdiğimiz ve güzel anılar biriktirdiğimiz keyifli günler geçirdik. İlk günkü hava muhalefeti ile yağmur ve fırtınaya rağmen grubumuzun yarısının azimle Akropol’e tırmanması, son yıllarda açılan Akropol Müzesi ziyareti, Pire ve Mikrolimani (Türkolimani) gezileri, Korint Kanalı, Mora Yarımadası ve bir süre Başkentlik yapmış olan Nafplio liman kentindeki alışverişlerimiz ve birbirinden lezzetli yemekler ve Yunan çalgıcıların çaldığı Rumca sözlü şarkılara Türkçe sözlerle eşlik etmemiz gezimizin akılda kalan güzel anlarıydı. Bu geziye katılan dostlarım aynı zamanda burs fonumuza yaklaşık 500 Avro katkı sağladılar. Hepsine şükranlarımı sunuyorum.

Dönemimizin planlanmış son gezisini ise 28 Nisan Pazar günü Aydın Önen & Gonca Ocakbaşı Grubunun düzenlediği, her ayrıntısı müthiş bir özen ile hazırlanmış günübirlik Tarsus gezisi olarak gerçekleştirdik. Rehberimiz Ali Merzeci eşliğinde Nusrat Mayın Gemisi, Tarsus Arkeoloji Müzesi, Antik Roma Yolu, eski Tarsus evleri, Eski Cami, Hazreti Danyal Cami ve altındaki Antik Köprü, Aziz Paulus Evi ve Kuyusu, Kleopatra Kapısı, Antik Hamam, Tarsus Amerikan Koleji, Bilal-i Habeş Cami, Aziz Paulus Kilisesi, Ulu Cami, 40 Kaşık Bedesteni ve Slow Food Pazarı gezdiğimiz yerler arasındaydı. Rehberimizden gerek Tarsus gerekse de Çukurova tarihi konusunda çok kıymetli bilgiler edindik. Bu son derece keyifli gün sonunda burs fonumuza da 9500 TL gelir elde ettik. Bu güzel gezi için Aydın Önen & Gonca Ocakbaşı Grubuna ve geziye katılan tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili Dostlarım, Nisan ayında Bölgemizin çok önemli bir misafiri vardı. Uluslararası Rotary Dönem Başkanı Gordon McInally ve Heather 24 Nisan Çarşamba günü Antakya ve Samandağ’ı ziyaret etti. Rana ve ben de bu ziyarette Dönem Guvernörümüz Teoman Kaynar ve Merve ve GD Guvernörlerimiz ile birlikte Gordon ve Heather’a refakat ettik. Bu vesile ile Rotary’nin deprem bölgesinde yaptığı müthiş hizmetleri tekrar yerinde görme ve UR Başkanımıza tanıtma fırsatı bulduğumuz ziyaret son derece yararlı geçti. Gordon ve Heather bölgemiz ve bölge kulüplerimizin, diğer bölge ve ülke kulüpleri ve UR ile birlikte nasıl büyük hizmetlerde bulunduğuna tanık olmaktan son derece memnun oldular ve çok etkilendiler.

UR Başkanı ile birlikte yaptığımız Antakya ziyareti sırasında çok önem verdiğimiz bir projeye de katıldık. Bildiğiniz gibi bu dönem hem Adana Rotaract, Interact ve Rotakids Kulüpleri ile hem de diğer Rotaract Kulüpleri ile ortak projeler yapmaya çok önem verdik. Bu projelerden biri de “Bayramın Adı Çocuk” projesi. Bu projeyi Erenköy Rotaract Kulübü, Fındıklı Rotaract Kulübü ve Gaziantep Alleben Rotaract Kulübü ile beraber 20-24 Nisan tarihlerinde Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay'da bulunan okullarda gerçekleştirdik. Bu proje ile deprem bölgesindeki okullarda düzenlenen 23 Nisan şenliklerinde Yüz Boyama ve El Sanatları Atölyeleri, Müzik ve Dans Gösterileri, Oyun Alanları ve Sportif Aktiviteler ve Sürpriz Hediyeler ve İkramlar gibi etkinlikler yapıldı. Böylece çocuklarımıza keyifli bir 23 Nisan yaşatmak, onlara moral ve motivasyon sağlamak, günlük yaşamlarında bir nebze olsun renk katmak, geçirdikleri zor zamanlarda yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve onlara gelecek için umut aşılamayı hedefledik. 19 Nisan’da ise Adana Rotaract Kulübü okullarda gezici eğitim ve eğlence faaliyetleri düzenleyen Rotabüs’ü Yüreğir Adana Rotary Kulübü Anaokulu’na getirdi. Gerçekleştirilen aktiviteler ile öğrencilerimiz çok keyifli bir gün geçirdi.

Bu son derece yoğun Nisan Ayından hemen sonra ise 2 - 5 Mayıs tarihleri arasında Alanya’da düzenlenen 2430. Bölge Konferansına katıldık. Konferansta Adana Rotary Kulübü çok güçlü bir ekip olarak katıldı. Kulübümüz açısından son derece başarılı ve keyifli geçen Bölge Konferansımız ile ilgili bilgileri sizlerle bir sonraki bültenimizde paylaşacağım. Sözlerimi “Dünyaya Umut Olalım!” diyerek sevgi ve saygı dileklerimle sonlandırıyorum.